Påskägg, easter egg

Skapa Påskägg med sömlöst mönster

I den här guiden eller tutorial kommer jag att visa hur man snabbt och enkelt kan skapa ett påskägg med ett sömlöst mönster. Påskägget i sig är uppbyggd av enkla grafiska element men principen kan appliceras på mer avancerade kreationer och mönster.

Den färdiga bilden

Påskägg, easter egg

Lite detaljer

  • Program: Adobe Illustrator CS3 och framåt.
  • Svårighetsgrad: Nybörjare
  • Tidsåtgång: ca 1 timme

Steg 1

Skapa ett nytt dokument och använd dig av rektangel verktyget (M) för att skapa en rektangel med måtten 100px x 100px. Fyll rektangeln med en färg. Jag har valt en rosa ton (R:244 B:158 G:196).

Steg 2

Skapa fem nya former med hjälp av ellips verktyget (L). Placera tre av formerna så att de överlappar med rektangelns övre del. Placera sedan de resterande två så att de överlappar med rektangelns väntra del. Markera därefter en form i taget, kopiera (Ctrl C) och klistra in framför (Ctrl F).

Steg 3

Använd dig sedan av omforma panelen. Markera de kopierade formerna en efter en. När du markerat en av formerna placerade vid rektangelns vänstra sidan lägger du till värdet +100px till det värde som står  i omforma panelens x-värde. Upprepa sedan processen med den andra formen.

Markera därefter en av de kopierade formerna placerade vid rektangels övre del. Lägg till värdet -100px till det värde som står i omforma panelens y värde. Upprepa processen med resterande kopierade former vid rektangels övre del.

Steg 4

Kopiera några av formerna som du skapat och fyll sedan rektangelns mitt.  Fyll ut med några fler varianter.

Steg 5

För att mönstret ska fungera som sömlöst behöver du nu markera rektangel och sedan kopiera den (Ctrl C). Klista sedan in den bakom (Ctrl B) den existerande rektangeln. Ta bort den inklistrade rektangels eventuella fyllnad och linje.

Steg 6

Markera nu samtliga objekt och dra allt till färgrutepanelen. Nu kan du börja använda ditt sömlösa mönster.

Steg 7

Då var mönstret färdigt. Nu är dags för själva äggformen. Skapa en äggform med hjälp av ellips verktyget och fyll den med ditt nya sömlösa mönster.

Den färdiga bilden

Svårare än så var det inte! Genom sju enkla steg har du skapat ett påskägg med ett sömlöst mönster. Har du synpunkter, förslag eller annat som du vill fråga om? tveka inte att höra av dig via kommentarsfältet eller epostformuläret.

Påskägg, easter egg

Variationer

Det är med den här principen lätt att skapa all slags möjliga variationer.

Påskägg

 

http://www.bokus.com/bok/9780470607831/adobe-illustrator-cs5-digital-classroom-bookdvd-package/

Consider Donating

At mgulin.com we celebrate creativity! We especially love providing free content to stimulate all children in their creativity. Everyone should be able to get the opportunity to create and play. Your donation helps us continue to work with our endavor, bringing free paper crafts to everyone.

Donate
widget-2c

Join the mailing list to have every new post delivered to your email inbox. Every subscriber gets a FREE bundle of paper Crafts including Star Wars jumping jacks and more!

   
       
   
   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *