Montgolfier brothers' balloon

Montgolfier brothers’ balloon

Den 21 november 1783 gjordes den första fria flygningen av människor Pilâtre de Rozier och marquis d’Arlandes flög 910 m i 25 min över ett förundrat Paris i deras varmluftballong som var fantastiskt utsmyckad i guld och blått. En milstolpe i människans tekniska historia. Jag har gjort min tolkning av denna berömda ballong.

Fortsätt läsa Montgolfier brothers’ balloon

sputnik 3

Sputnik 3 cool design

Som bekant är jag fascinerad av rymden. 1957 skickades Sputnik 1 ut i rymden. För första gången hade man lyckats skicka ut en satellit ut i rymden. Jag vet inte vad det är men 1950-talets formspråk när det gäller rymden tilltalar mig och även om Sputnik 1 var den först så tycker jag att Sputnik 3 har coolare design i alla fall.

Här är min hyllning till Sputnik 3 och dess rymdfärd. T-shirts, väskor och andra produkter hittar ni i min society6 shop.

Fortsätt läsa Sputnik 3 cool design

from the earth to the moon

From The Earth To The Moon

Jules Verne har varit en stor inspiratör inte bara inom litteraturen, hans böcker blandar äventyr, vetenskap och spänning i en underbar blandning. Hans kanske mest kända böcker är Twenty Thousand Leagues Under the Sea och Jorden runt på 80 dagar. Men en annan pärla i bland hans böcker är From the Earth to the Moon. I denna bok förutspår Verne en rad saker om månfärden bl.a. att den kommer att ske i USA, Florida. Men andra saker är inte helt rätt,  Jules Verne använder t ex en enorm kanon för att skjuta ut ”raketen”, så den kan lämna jordens atmosfär.

Fortsätt läsa From The Earth To The Moon

chewbacca

Chewbacca goes jumping jack

Chewbacca är helt klart en av de mest udda och roliga figurerna från Star Wars. En två meter lång hårig varelse som, så vitt jag vet inte säger ett enda ord som man kan förstå under alla filmer. Han Solo och de andra i filmen förstår vad han säger men för oss andra låter det mest som ahhhww. Men han är cool så vad kan vara bättre än en Chewie jumping jack. Det är bara att ladda ner filen, klippa ut och sätta ihop, eller som Chewie skulle ha sagt; AHHHHHWWW!

Fortsätt läsa Chewbacca goes jumping jack

hoverboard

Hoverboard 2015

Filmen Back to the future 2 utspelar sig delvis i ”framtiden”.  Det var framtiden när filmen gjordes 1989, men nu är ju året 2015 redan här, det är kul att kolla vilka prylar som de trodde skulle finnas tillgängliga vid det här laget. Tyvärr så har vi inte flygande bilar eller självtorkande jackor. Inte heller hoverboards finns tillgängliga.  Så i väntan på att du ska kunna sväva med din hoverboard så kan du alltid skaffa en grym t-shirt! Finns att köpa på society6. Fortsätt läsa Hoverboard 2015

Ninja turles coloring

Ninja Turtles Jumping Jacks – Coloring Edition

Cowabunga dude! Nu kan du ladda ner Teenage Mutant Ninja Turtles jumping Jacks i versioner som du kan färglägga med dina egna valda färger. Ladda ner Michelangelo och resten av grabbarna och låt kreativiteten flöda!

Fortsätt läsa Ninja Turtles Jumping Jacks – Coloring Edition